Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta \"Bistrita\"


Program audiente:

Col. Constantin FLOREA
Joi 13:00-15:00

Col. Liviu Marcel POP
Marti 13:00-15:00

Lt. Col. Ilie RINZIS
Miercuri 13:00-15:00

Purtator de cuvant:

Lt. Marius RUS
Tel: +40748299990Ultima actualizare site:
23/01/2020 11:00


Data și ora curentă:


Aplicatie localizare 112

Site DSU
Platforma fiipregatit.ro

SIPOCA35

MODELE RAPOARTE CLSU

 • Macheta RAPORT OPERATIV
 • MACHETA SITUATIE CHELTUIELI


 • Program avize-autorizatii

  Copyright ©2007-2020

  I.S.U. "Bistrita".

  Toate drepturile rezervate.

  E-mail de contact:  E-mail transmitere copie dupa cartea de identitate in format electronic:  Documentatia tehnica in format electronic depusa in vederea obtinerii avizului/autorizatiei de securitate la incendiu poate fi:

  - scanata, insotita doar de semnatura electronica a investitorului/beneficiarului

  - in format .pdf sau alte formate, insotita de semnatura electronica a investitorului/beneficiarului si a factorilor care au contribuit la elaborarea documentatiei (proiectanti, verificatori de proiecte, experti tehnici etc.)

  Campania nationala

  Campania nationala

  Schengen
  112

  Sesizati faptele

  de coruptie ale

  personalului

  M.A.I.

  0800.806.806

  linie telefonica gratuita


  Inscrie-te pentru a primi ultimele noutati!

  Feuerwehr Herzogenrath

  o9atitudine.ro
  Promovare Online
Sunteti aici: Prima pagina > Istoric > Focul
Ultima actualizare: 15 / 08 / 2011 12:55:24.
Focul


Focul, desi a fost din cele mai vechi timpuri un ajutor nepretuit al omului, poate deveni atunci cand este scapat de sub control, dusman al acestuia. Alaturi de inundatii, seceta, grindina, cutremure, focul a pricinuit dintotdeauna omenirii mari si dureroase pagube materiale si umane. Incendiile n-au crutat nici populatia satelor si oraselor din actualul judet Bistrita-Nasaud, unde marturiile documentare atesta o frecventa si intensitate impresionanta a acestora.

Atitudinea oamenilor fata de acest fenomen negativ a fost in permanenta una de respingere, de combatere, care s-a manifestat sub diferite forme de-a lungul existentei umane.

Se prezinta fenomenele semnificative ale aparitiei si functionarii pompierilor profesionisti din tara noastra, si in amanunt aparitia si evolutia in timp a pompierilor militari si profesionisti din zona Romaniei, care in prezent formeaza judetul Bistrita- Nasaud.

De asemenea, faptul ca in zona geografica respectiva au existat mereu "eroi in actiune" a caror modestie, hotarare si tenacitate, curaj, asigura linistea si ideea de securitate pentru locuitori deoarece ei sunt mereu la datorie, avand ca deviza ceea ce Vasile Conta intelegea prin notiunea de patriotism "principiul ca viata ta apartine tuturor si ca nu esti decat un luptator intr-un razboi care tinde spre fericirea si gloria tarii tale".

Pentru astfel de fapte, pentru competenta si spiritul de sacrificiu de care au dat dovada, pentru stima si pretuirea de care se bucura printre locuitorii meleagurilor bistritene, tinem sa le aducem multumiri celor care au fost camarazi de nadejde, profesionisti sau voluntari, militari sau civili, celor care sunt si celor care vor veni sa duca mai departe simbolul institutiei pompierilor care se identifica cu lucrul bine facut, pentru ca traditiile acestora raman inconfundabile.

La 3 ianuarie 1835, dupa indelungi cautari, Sfatul Administrativ al Moldovei inainta "Proiectul pentru formarisirea comandei de foc sub denumirea de roata de pojarnici pentru orasul Esii" pe care domnitorul Mihail Grigore Sturza il aproba, hotarand "grabnica punere in lucrare" prin mijlocirea unei comisii special constituite. La 22 mai 1835, comisia inainta domnitorului un raport detaliat care continea rezolvarea diferitelor probleme legate de organizarea unitatii, completarea efectivelor, tehnica de lupta, cazarmile, uniformele si asigurarea materiala intr-o slujba in care au intrat de putin vreme.