Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta \"Bistrita\"


Program audiente:

Col. Constantin FLOREA
Joi 13:00-15:00

Col. Liviu Marcel POP
Marti 13:00-15:00

Lt. Col. Ilie RINZIS
Miercuri 13:00-15:00

Purtator de cuvant:

Lt. Marius RUS
Tel: +40748299990Ultima actualizare site:
13/02/2020 14:55


Data și ora curentă:


Aplicatie localizare 112

Site DSU
Platforma fiipregatit.ro

SIPOCA35

MODELE RAPOARTE CLSU

 • Macheta RAPORT OPERATIV
 • MACHETA SITUATIE CHELTUIELI


 • Program avize-autorizatii

  Copyright ©2007-2020

  I.S.U. "Bistrita".

  Toate drepturile rezervate.

  E-mail de contact:  E-mail transmitere copie dupa cartea de identitate in format electronic:  Documentatia tehnica in format electronic depusa in vederea obtinerii avizului/autorizatiei de securitate la incendiu poate fi:

  - scanata, insotita doar de semnatura electronica a investitorului/beneficiarului

  - in format .pdf sau alte formate, insotita de semnatura electronica a investitorului/beneficiarului si a factorilor care au contribuit la elaborarea documentatiei (proiectanti, verificatori de proiecte, experti tehnici etc.)

  Campania nationala

  Campania nationala

  Schengen
  112

  Sesizati faptele

  de coruptie ale

  personalului

  M.A.I.

  0800.806.806

  linie telefonica gratuita


  Inscrie-te pentru a primi ultimele noutati!

  Feuerwehr Herzogenrath

  o9atitudine.ro
  Promovare Online
Sunteti aici: Prima pagina > SMURD
Ultima actualizare: 08 / 03 / 2019 11:20:20.
S.M.U.R.D.
 • Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita al judetului Bistrita-Nasaud in colaborare cu Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, Serviciul de Ambulanta Judetean, autoritatile locale si judetene, a inaugurat in data de 3 decembrie 2009 Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare Bistrita-Nasaud, completand astfel, cu o importanta veriga, sistemul judetean de interventie la urgentele prespitalicesti.
 • La acea data SMURD-BN dispunea de 3 echipaje de prim ajutor si un echipaj de terapie intensiva mobila. Ca si locatie, aceste echipaje erau dispuse in cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, Sectiei de Pompieri Nasaud si Garzii de Interventie Sangeorz Bai, avand fiecare raionul propriu de interventie.
 • Doua dintre ambulante au fost achizitionate de catre Ministerul Sanatatii, iar ambulanta pe care isi desfasura activitatea echipajul de la Sangeorz-Bai de catre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.
 • In luna noiembrie 2011 au fost achizitionate, prin programul Operational Regional, inca trei ambulante Volkswagen Trasporter T5, completand, incepand cu luna iunie a anului 2012, harta judetului cu inca doua echipaje de prim ajutor in cadrul Garzilor de Interventie Prundu Bargaului si Beclean, o ambulanta ramanand de rezerva in cazul defectarii unei ambulante, putand fi inlocuita in cel mai scurt timp.
 • Ultimul echipaj operationalizat in cadrul SMURD-BN a fost echipajul din cadrul Punctului de lucru Lechinta care deserveste partea de S-E a judetului.
 • Astfel pe raza judetului, SMURD-BN dispune de 6 echipaje de prim ajutor si un echipaj de terapie intensiva mobila.
 • In perioada 04 decembrie 2010 - 30 iunie 2012 dispecerizarea si coordonarea apelurilor de urgenta, la care raspund echipajele SMURD, a fost asigurata prin sistemul 112 si dispeceratul medical din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud.
 • Incepand cu data de 01 iulie 2012 a fost infiintat Dispeceratul Integrat ISU-SAJ, asigurand-se astfel dispecerizarea si coordonarea integrata a tuturor echipajelor de interventie.
 • SMURD Bistrita-Nasaud face parte din sistemul SMURD national, subordonat Ministerului Administratiei si Internelor prin Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud si Ministerului Sanatatii Publice prin UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.
 • Echipajele de prim ajutor sunt formate din cate trei paramedici, desfasurandu-si activitatea pe ambulante Volkswagen T5 model 4x4, echipate din punct de vedere medical la nivel B2.
 • Echipajele de prim ajutor sunt unitati speciale de interventie pregatite sa intervina (si implicit sa acorde prim ajutor) in cele mai diverse conditii, inclusiv cele care prin instabilitatea mediului (prabusiri de cladiri, alunecari de teren, spatii cu scurgeri de gaze, accidente forestiere etc.) ar putea pune in pericol integritatea unui echipaj medical de interventie obisnuit, nepregatit si neechipat pentru astfel de situatii.
 • Membrii echipajului sunt subofiteri angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud care, pe langa pregatirea pentru interventiile specifice Inspectoratului (incendii, prabusiri de structuri, incarcerari, inundatii, calamitati, dezastre etc.), au absolvit si un curs de prim ajutor pentru urgente medicale.
 • Din luna ianuarie a anului 2017 a fost derulat un program de pregatire a persoanelor care doresc sa desfasoare activitati de voluntariat. Acest program consta in organizarea unor cursuri de prim ajutor si stingere incendii, teoretice si practice. Aceste cursuri au fost absolvite de un numar de 112 persoane, care pot desfasura activitati de voluntariat in cadrul ISU-BN atat in cadrul echipajelor de prim ajutor, echipajului de terapie intensiva cat si in cadrul echipajelor de stingere incendii.
 • Daca din punct de vedere medical, competentele paramedicilor se limitau in primii ani de activitate doar la masuri de prim ajutor (manevre de imobilizare in caz de fracturi, extragerea si mobilizarea victimelor traumatizate din autoturisme avariate in conditii de siguranta, oxigenoterapie, evaluarea functiilor vitale, ingrijirea plagilor, eliberarea cailor respiratorii si mentinerea acestora libere, asigurarea suportului vital de baza in caz de stop cardio-respirator) acestia si-au completat cunostintele odata cu dobandirea unui curs complementar de dobandire de noi competente, care le permite abordul venos periferic si protezarea minim invaziva a cailor aeriene superioare.
 • Aceste manevre sunt suficiente pentru a asigura victimelor un set minim de manevre de stabilizare pana la indepartarea din mediul potential periculos si predarii echipajului de terapie intensiva mobila si/sau echipajelor medicale ale Serviciului de Ambulanta Judetean.
 • Echipajul de terapie intensiva mobila este unitatea de interventie cu pregatirea cea mai inalta din punct de vedere medical din sistemul de urgenta prespitalicesc. Este alcatuit dintr-un medic specialist de medicina de urgenta, un asistent medical cu pregatire specifica din cadrul Unitatii de Primire Urgente a Spitalului de Urgenta Judetean Bistrita si doi paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. In perioada decembrie 2009 - februarie 2012 acest echipaj isi desfasura activitatea pe ambulanta Volkswagen, achizitionata de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud cu ajutorul Asociatiei Internationales Bildungs- und Sozialwerk e.V., din Germania si echipata prin programul 2 % pentru SMURD la nivel C1, ambulanta care a fost inlocuita cu doua ambulante Volkswagen Crafter, achizitionate de catre Ministerul Sanatatii (din care una este rezerva). Echipajul de terapie intensiva mobila are competenta de a efectua cele mai complexe manevre medicale, specifice terapiei intensive (inductie anestezica, intubatie oro-traheala cu inductie medicamentoasa, montarea de cale venoasa centrala, masurarea presiunii venoase centrale, traheotsomie de urgenta, pleurostomie, punctie osoasa la copii si nou nascuti, etc.). Avand in vedere acest nivel ridicat de pregatire medicala, acest echipaj este dirijat la interventiile cu victime multiple si /sau cu stare generala grava. Fiind deocamdata un singur echipaj pe judet, aria de interventie este nedelimitata, putand interveni oriunde in judet fie ca echipaj de prim raspuns fie la solicitarea si in sprijinul echipajelor de prim ajutor sau echipajelor medicale de urgenta ale Serviciului de Ambulanta Judetean.